luni, 9 noiembrie 2009

Geanta statut - It Bag

  No comments    
categories: 
Denumirea ei stiintifica este "It Bag" sau "Status Bag". Este geanta care spune despre tine ce tip de card ai, cat de influenta esti sau, in cazuri mai triste (mai ales daca detii un fake) cine vrei sa pari. Termenul a aparut in anii '90, o data cu explozia pietei de genti high-fashion.

De regula , dintre zecile de genti lansate pe sezon, adevaratele It Bags sunt cele alese ce celebritatile cele mai in voga. Insa, la fel ca hiturile muzicale, unele nu sunt suficient de bune ca sa ramana in top mereu. Altele, precum vinul nobil, devin din ce in ce mai apreciate in ciuda trecerii timpului.

In functie de sursa, putem gasi diverse clasificari ale celor mai cautate Status Bags. Indiferent de ordine, un top 10 ar trebui sa contina urmatoarele modele:

1. Celebra Birkin Bag (model adorat de Posh Spice Victoria Beckham si nu numai) a fost creata special pentru Jane Birkin. Preturile incep de la 6000 $ iar lista de asteptare poate ajunge la 2 ani. Pe langa publicitatea facuta de celebritatile care o poarta, Birkin a fost personaj principal intr-unul dintre episoadele din Sex and the City (cel in care Samantha se foloseste de numele lui Lucy Liu pentru a obtine o Birkin sarind peste lista de asteptare). Victoria Beckham detine o colactie de astfel de genti in valoare de peste 2 milioane Euro. Cel mai scump este modelul Hymalaian, in valoare de 80 000 lire.






Birkin Hymalaian




2.Kelly Bag a fost creata pentru Grace Kelly si purtata de printesa in numeroase ocazii. Pentru aceasta geanta (Hermes,din nou), lista de asteptare este , de regula, de un an. Kelly bag este simbolul elegantei. Apare ca personaj principal in filmul "Le Divorce" (Kate Hudson primeste cadou aceasta geanta cand incepe o relatie cu un politician, pentru a afla ca ulterior ca domnul are un obicei in a oferi cadouri amantelor sale: o geanta Kelly la inceput si o esarfa Hermes la despartire).



Kate Hudson, le Divorce

Grace Kelly si geanta omonima
3. Chanel 2.55. Un model clasic, lansat in 1955 (de unde si denumirea 2.55) de Coco Chanel care isi dorea o geanta de umar care sa ii lase mainile libere. Textura este inspirata de hainele jokeyilor. Celebritati care o iubesc: Victoria Beckham, Lauren Conrad, Jessica Alba, Mischa Barton.








4. Chloe Paddington. Creata in 2005, este considerata esentiala pentru lookul Boho Chic. Este purtata de staruri ca Sienna Miller, Kate Moss si Hillary Duff, promotoarele Boho Chic. Pretul mediu este de 1500 $.




5.Balenciaga City Motorcycle. Un alt model in stil Boho Chic, aceasta geanta este iubita de gemenele Olsen.


6.Alexander McQueen Novak. A fost lansata in 2005 si a fost inspirata de Kim Novak, starleta din filmele lui Hitchcock, cunoscuta pentru "Vertigo". Varianta simpla de piele costa 1200$, in timp ce geanta din piele de crocodil ajunge la 13000 $.


7. Fendi Spy. A fost lansata in 2006 si preturile incep de la 2100$. Favorita starurilor ca Hillary Duff si Linda Evangelista, Spy are o lista de asteptare de 3 ani.



VictoriaOnline.ro MeliMeloParis.ro Fashion Days

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu