duminică, 7 februarie 2010

Preppy look

  No comments    
categories: 

Se tot vorbeste zilele astea de acest stil preppy (din nou, multumim Gossip Girl). Acum cateva zile am primit de la Cosmo newsletter continand un articol (scurt, de altfel) despre acest trend. So, am incercat sa ma documentez... ce este pana la urma preppy?

Este vorba de un stil curat, asortat dupa legile clasice (pantofii cu geanta si cureaua - nu gen Carrie, fara combinatii maron cu negru, ciorapi purtati intotdeauna , piciorul gol se accepta doar la sandale). Regulile astea imi amintesc de cele pe care mi le spunea bunica mea... Totusi bunica, desi intotdeauna eleganta si ingrijita, nu se putea incadra in preppy.

Un alt exemplu de preppy care imi vine in minte acum este videoclipul lui Britney, If u seek Amy, scena de final, cu familia americana la patru ace.... sau Charlotte, daca tot ne amintim de SATC.

Lookul general este unul natural, aerisit, fara mult make-up, fara tocuri prea inalte sau fuste prea scurte, un stil girlish (chiar daca e purtata de femei de peste 30 de ani - vezi stilul lui Charlotte). Accesoriile favorite sunt esarfele, manusile, accesoriile pentru par , cardiganurile, margelele si, pentru lovitura de gratie, puloverul in carouri purtat pe dupa gat.

In final, un set de sfaturi pentru un look preppy:

1. Atitudinea.

In general, persoanele preppy sunt vesele si sociabile. Trebuie sa zambesti si sa fii manierata. Cei ce urmeaza acest curent au, de regula, gusturi elevate din punct de vedere cultural si social. Nu trebuie insa confundat cu stilul pretios sau snob.



2. Tinute clasice.

Poti sa iti gasesti inspiratia din filmele englezesti casice, sau din stilul Ivy League. Scapa de hainele casual si inlocuieste-le cu cele clasice spre elegant.




3. Marci clasice.

Chiar daca nu iti permiti sa cumperi de la ei, poti avea ca model, cand iti alegi tinuta, marci care , in mod traditional, abordeaza stilul preppy: Polo, Ralph Laurent, Burberry, Lacoste, Tommy Hilfiger.

4. Inspira-te din sporturile preferate de upper class.

Polo, tenis, cricket, golf, rugby, yachting sunt sporturile din care se inspira tinutele preppy. Asa ca poti opta pentru orice tine de aceste sporturi.

5. Tine cont de istorie.

Acest stil s-a nascut in scolile din new England (Preppy = preparatory school), un mediu conservator si dominat de ideile protestante, frecventat de WASPs (white, anglo-saxon, protestant). Era simbolul upper-class, a pozitiei sociale, a educatiei si a conformismului. Rebelii si cei cu un stil flamboiant nu aveau ce cauta in aceasta sectiune.
LaFemme Fashion Days

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu