marți, 9 iunie 2015

Rochii de mireasa colorateMajoritatea femeilor, atunci cand se gandesc la rochia pe care o vor purta in ziua cea mare, nu ar concepe alta culoare decat albul sau ivoire-ul. Totusi, traditia rochiei albe de mireasa este destul de noua, mai exact de la nunta Reginei Victoria in 1840.Pana la acea data, culorile traditionale pentru rochia de mireasa variau in functie de zona si de statutul social al miresei.

Rochia alba era vazuta ca o rochie pretentioasa, scumpa si usor de murdarit, drept urmare numai nobilimea avea acces la acest tip de rochii. Miresele din clasele mai joase purtau cea mai buna rochie pe care o aveau in casa.

In anumite tari, albul era culoarea de doliu iar purtarea ei in ziua nuntii era un mare faux-pas. Regina Maria Stuart a purtat rochia sa preferata alba in ziua nuntii cu Delfinul Frantei, atragand barfele curtii franceze, intrucat albul era culoarea de doliu pentru nobilele din Hexagon. Moartea prematura a printului a fost atribuita alegerii neinspirate a miresei sale.

Rochie de mireasa albastra


Albul nu era nici macar asociat cu puritatea pana la nunta Reginei Victoria, ci simboliza mai degraba culoarea botezului crestin.

 In perioada medievala albastrul era asociat cu aceasta virtute (de unde si obiceiul anglo-saxon cu "something blue"). De aceea, in Irlanda, culoarea traditionala pentru rochia de mireasa era albastrul.

Rochie de mireasa albastra

Pe piata (mai ales cea din afara) exista foarte multe variante de rochii de mireasa colorate, unele in modele clasice de printesa, sirena sau A-line, iar altele in modele mai putin traditionale.

Iata cateva modele propuse de designerii celebri:

Oscar de la Renta

Rochie de mireasa albastra Oscar de la Renta


Rochie de mireasa albastra Oscar de la Renta

Rochie de mireasa gri Oscar de la RentaRochie de mireasa roz Oscar de la Renta

Elie Saab

Rochie de mireasa roz Elie Saab

Rochie de mireasa colorata Elie Saab

Rochie de mireasa albastra Elie Saab


Vera Wang


Rochie de mireasa roz Vera Wang
Rochie de mireasa  rosie Vera Wang
Rochie de mireasa roz Vera Wang

Rochie de mireasa mint Vera Wang

Yves Saint Laurent

Rochie de mireasa albastra YSL


Celebritatile care au optat pentru rochii de mireasa colorate, au ales modele traditionale, de tip printesa sau A-line:

Jessica Biel

Rochie de mireasa Jessica Biel


Reese Witherspoon

Rochie de mireasa Reese Witherspoon

Jessica Simpson

Rochie de mireasa Jessica Simpson


Gwen Stefani

Rochie de mireasa Gwen Stefani

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu