marți, 16 decembrie 2014

Tiarele Coroanei Regale Spaniole

  No comments    
categories: 
Majoritatea colectiei de bijuterii ale Coroanei Spaniole a fost distrusa in urma Marelui Incendiu de la Madrid din Ajunul Craciunului 1734. Regele Carol al II-lea a comandat in secolul al 18-lea o noua coroana si sceptru care sunt pastrate si in prezent la muzeul Patrimonio National si prezentate ceremonial in Parlamentul Spaniol. Noua coroana nu a fost insa purtata de nici un monarh spaniol.

In prezent, cele mai multe dintre bijuteriile purtate de membrii Casei Regale sunt detinute de acestia.

Iata, mai jos, colectia de tiare purtate de noua Regina, Letizia, dar si de Regina Sofia.

Tiara Melleiro, probabil de origine prusaca, primita de printesa Sofia cu ocazia casatoriei sale de la Generalul Franco.







Letizia, purtand  Tiara Prusaca primita de printesa Sofia de la mama ei, Frederica a Greciei. Aceeasi tiara a fost purtata si in ziua nuntii cu Principele Felipe.






Tiara Melleiro Shell, comandata in 1867 pentru Infanta isabella, contesa de Agrigento de catre mama sa, regina Isabella aIIa a Spaniei.







Tiara Fleur de Lys, primita in ziua nuntii de regina Victoria Eugenie, de la sotul sau, regele Alfonso al VIII-lea. Se spune ca este cea mai indragita tiara a casei regale Spaniole si este mostenita doar de regine.






The Loop Tiara, creata de Cartier, a apartinut reginei Maria Cristina de Austria.




Tiara din diamante si perle creata de Cartier in 1920 pentru regina Victoria Eugenie.




Tiara de rubine, tip colier, a fost primita de printesa Sofia de la miliardarul grec Stavros Niarchos cu ocazia casatoriei cu regele Juan Carlos. Tiara este creata de Van Clef & Arpels si este de fapt un set de coliere cu rubine, care pot fi purtate si ca tiare.



























0 comentarii:

Trimiteți un comentariu